ua en ru

Петренко: боржників за аліментами можуть притягнути до відповідальності за погрози виконавцям

Петренко: боржників за аліментами можуть притягнути до відповідальності за погрози виконавцям Фото: Павло Петренко (kmu.gov.ua)

Держвиконавців закликали фіксувати загрози з боку неплатників аліментів

Спроби неплатників аліментів чинити тиск або погрожувати державним виконавцям будуть зафіксовані, а самих боржників у такому разі притягнуть до кримінальної відповідальності. Про це на засіданні Центрального штабу Міністерства юстиції заявив міністр Павло Петренко, передає прес-служба Мін'юсту.

"Я закликаю виконавців, на яких з боку боржників здійснюються спроби тиску або погроз, негайно письмово інформувати про такі факти Міністерство юстиції. Ми будемо вживати заходів для притягнення таких боржників до відповідальності, в тому числі й кримінальної. Жодних поблажок чи можливостей для уникнення застосування норм закону до окремих боржників бути не може", - заявив Петренко.

Він також зазначив, що введення нових заходів впливу на неплатників не скасовує класичні інструменти стягнення заборгованості. Виконавці так само мають шукати майно, рахунки та інші активи боржника та накладати на них арешт з метою погашення заборгованості.

Нагадаємо, раніше Мін'юст запропонував збільшити мінімальну суму аліментів до 2 тисяч гривень.