ua en ru

У Кабміні пояснили, чому зволікали із розірванням військового угоди з РФ

У Кабміні пояснили, чому зволікали із розірванням військового угоди з РФ Фото: радник віце-прем'єра України Ганна Свириденко

Раніше розривати угоду було б "недоцільно"

Радник віце-прем'єр-міністра України Ганна Свириденко пояснила, чому Кабінет міністрів затягував з розірванням військово-технічної угоди з Росією. Про це вона заявила в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Лише місяць тому Рада визнала Росію агресором, тому юридично, раніше розривати юридичну угоду було, можливо, недоцільно, але ми бачимо, що протягом року було припинено певний виконання договорів, співпраця з Росією, але юридично, раніше ми не могли розірвати відповідні угоди, тому що ми повинні дотримуватися мінських домовленостей і відповідної законодавчої бази", - розповіла Свириденко.

Вона зазначила, що західні партнери очікують від України лише юридичних дій.

"У нас на сьогоднішній день... Україна офіційно не воює з Росією, а все ж АТО і тільки в квітні ВР визнала Росію агресором. Якщо звертатися до міжнародного права, то на підставі чого ми розриваємо відповідну угоду або договір? Тому, зараз, юридично, ми можемо посилатися, якщо тільки юридично вести розмову, на те, що Росія визнана агресором, тому ми відповідно розірвали договір", - підкреслила Свириденко.

Нагадаємо, 27 січня Верховна Рада визнала РФ країною-агресором.