ua en ru

Кабмін розірвав угоду про військово-технічне співробітництво з РФ

Кабмін розірвав угоду про військово-технічне співробітництво з РФ Фото: Арсеній Яценюк

Уряд припинив військово-технічне співробітництво з Росією

Кабінет міністрів України розірвав угоду про військово-технічне співробітництво з Росією. Про це журналістам після засідання Кабміну заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів України прийняв рішення про припинення військово-технічного співробітництва з Росією.

"Колись була така угода між Україною і Російською Федерацією. Воно було підписано 26 травня 1993 р. про військово-технічне співробітництво. Кабінет міністрів України приймає рішення про припинення дії угоди про військово-технічне співробітництво між Україною і Російською Федерацією", - заявив Яценюк.

За його словами, Росія є агресором по відношенню до України, тому ця угода розривається.

"Російська Федерація є державою-агресором. Російська Федерація незаконно анексувала Крим. Російська Федерація здійснила військову інтервенцію на територію Донецької і Луганської областей. Російська Федерація представляє небезпеку для української держави та її територіальної цілісності. І тому Угода про військово-технічне співробітництво з Росією розривається Кабінетом міністрів", - підкреслив прем'єр-міністр.