ua en ru

У Кабміні обговорюють можливість збільшення фінансування субсидій для населення

У Кабміні обговорюють можливість збільшення фінансування субсидій для населення Фото: Андрій Рева (РБК-Україна)

На думку Реви, в цьому році потрібно збільшити суму на субсидії

У Кабінеті міністрів України обговорюють можливість збільшення фінансування субсидій для населення. Про це РБК-Україна повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

"Розмови про це (перегляд бюджету для збільшення фінансування субсидій на оплату послуг ЖКГ для населення, - ред.) йдуть, але повинен бути законопроект, тому будуть переглядати бюджет, потрібно запитати у Данилюка (міністр фінансів України, - ред.), тому що таку пропозицію вносить тільки Мінфін. Це його повноваження. Я вважаю, що в цьому році потрібно було б збільшити суму на субсидії", - сказав міністр.

Він додав, що Мінсоцполітики тільки призначає субсидії, а останнє слово щодо їх фінансування все ж за Міністерством фінансів.

Варто відзначити, що за даними Державної казначейської служби, згідно зі звітом на 9 жовтня, з початку року на підставі відповідних протокольних рішень на фінансування субсидій було виділено 59,3 млрд гривень. При цьому протокольних рішень по наданим послугам надійшло на 63,4 млрд гривень. Таким чином, різниця між фактично наданими послугами і фінансуванням становить близько 10 млрд гривень.

Крім того, станом на 9 жовтня сума коштів, закладених в бюджеті на 2017 рік на погашення субсидій, становить 61,2 млрд гривень, тобто на 2,2 млрд гривень менше обсягу фактично наданих послуг.

У проекті бюджету на 2018 рік на фінансування субсидій закладено 55 млрд гривень.

Нагадаємо, 7 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в Україні офіційно розпочався процес розрахунку розміру зимової субсидії.