ua en ru

Віце-прем'єри Польщі та України проведуть зустріч 16 лютого

Віце-прем'єри Польщі та України проведуть зустріч 16 лютого Фото: віце-прем'єри Польщі та України проведуть переговори (poland.gov.pl)

Сторони обговорять скандальний закон про Інститут національної пам'яті Польщі

Віце-прем'єр-міністри Польщі та України проведуть зустріч 16 лютого 2018 року, на якій обговорять скандальний закон про Інститут національної пам'яті Польщі. Про це заявив віце-прем'єр, міністр культури Польщі Пьотр Глінський, передає "Польське радіо".

"16 лютого я маю намір зустрітися з віце-прем'єром України Павлом Розенком. Напевно, це будуть переговори, які можуть бути більш важкими в зв'язку з прийнятими змінами до закону. Хочу чітко сказати: історична правда - це те, від чого ми не втечемо ", - зазначив Глінський.

При цьому він додав, що залишається оптимістом, оскільки офіційна реакція української сторони була стриманою.

"Відомо, хто намагається нас розділити, кому важливо, щоб ми не могли домовитися. Нехай не сподівається на це. Ми маємо з Україною спільні інтереси і цінності, що повторили в грудні наші президенти Петро Порошенко і Анджей Дуда. Ми підтримуємо європейські прагнення України і підтримуємо її в конфлікті з Росією. Вірю, що ми зможемо для нашого спільного блага вирішити проблеми і розвиватимемо наші взаємовідносини на правді і чутливості", - зазначив Глінський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС Польщі сподівається вирішити суперечку з Україною через закон про ІНП. Зокрема, міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович висловив надію, що вдасться залагодити спір на зустрічі віце-прем'єрів Польщі та України.