ua en ru

У Кабміні не виключають, що зростання української економіки може скласти до 8%

У Кабміні не виключають, що зростання української економіки може скласти до 8% Фото: Кабмін не виключає зростання економіки до 8% (КМУ)

Поки МЕРТ прогнозує на наступний рік економічне зростання в 3%

У Кабінеті міністрів України не виключають, що зростання української економіки може скласти до 8%. Про це на підсумковій прес-конференції розповів перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

"2018 рік ми прогнозуємо зростання на рівні 3 відсотків. Хоча хочу сказати, що навіть Moody's дає більш оптимістичний зростання економіки. - 3,5 відсотків. Прем'єр-міністр України, нещодавно робив відповідний звіт за 9 місяців, чітко сказав, що цього недостатньо. Ми підтримуємо цю позицію. Ми паралельно говоримо, що зростання економіки має всі шанси і всі можливості бути на рівні 6-8 відсотків", - сказав він.

При цьому він не уточнив, за який період можливе таке зростання економіки.

За словами міністра, зростання ВВП за 9 місяців поточного року склав 2,3%, а експорт виріс на 18,5%.

Крім того, Україна стала більш привабливою для інвесторів, про що свідчить зростання капітальних інвестицій на 20,7% і прямих іноземних інвестицій - на 2,07 млрд доларів.

Також Кубів зазначив, що за три роки Україна значно поліпшила свої позиції у міжнародних рейтингах. Зокрема, у рейтингу Moody's Україна піднялася зі стабільного (Саа3) до позитивного (Саа2), Doing Business - на 76 місце із 80, Global Innovation Index - на 50 позицію з 56.

"Ми переорієнтували ринки, сформували стратегію уряду на три роки", - додав міністр.

У Кабміні не виключають, що зростання української економіки може скласти до 8%

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман хоче, щоб зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні становив не менше 5% і вважає, що це можливо.