ua en ru

Уряд має 4 млрд доларів невикористаних грантів на розвиток, - МЕРТ

Уряд має 4 млрд доларів невикористаних грантів на розвиток, - МЕРТ Фото: Олена Трегуб розповіла про фіндопомогу Україні

В уряді також є портфель міжнародних кредитів до 9 мільярдів доларів

В Україні нині лежать близько чотирьох мільярдів доларів США невикористаних грантових коштів, наданих на розвиток країни. Про це повідомила директор Департаменту міжнародних програм Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олена Трегуб, передає "Голос Америки".

"Зараз у нас (в уряді - ред.) лежить портфель на приблизно 4 мільярди доларів грантових грошей, безповоротних. Це офіційна допомога розвитку України, яку ми отримуємо від іноземних урядів та міжнародних організацій", - заявила вона.

Також, за її словами, в уряді є портфель міжнародних кредитів до 9 мільярдів доларів.


"Ці всі гроші даються нам не у формі готівки в бюджет, а в формі певних проектів, які треба виконувати. Низька спроможність України виконувати ці проекти, тому відповідні гроші не використовуються", - констатувала Трегуб.

"Зараз ми працюємо над тим, щоб збільшувати можливість України абсорбувати ці іноземні кошти. Але багато з цих грошей нам дають у формі зарплат для консультантів, а саме на технічну допомогу", - додала представник Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна найближчим часом отримає фінансову допомогу (600 млн євро) і безвізовий режим від Євросоюзу.