ua en ru

Кабмін затвердив перелік стратегічно важливих інвестпроектів в рамках підготовки Києва до Євро-2012.

Кабмін України затвердив перелік стратегічно важливих інвестпроектів, спрямованих на забезпечення виконання м.Києвом функцій столиці України та підготовку і проведення фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу, що потребують першочергового фінансування у 2010 - 2012 рр. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну України № 891-р від 7 квітня 2010 р.

Зокрема, обсяг фінансування з держбюджету у 2010 р. становитиме 4 млрд 518 млн 366,4 тис. грн, у 2011 р. - 3 млрд 976,9 млн грн, у 2012 р. - 1 млрд 646 млн 668,5 тис. грн.

Зокрема, на будівництво дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену в м. Києві від станції "Либідська" до станції "Виставковий центр" у 2010 р. з держбюджету виділяється 300 млн грн, з місцевого бюджету - 76 млн 683 тис. грн. У 2011 р. - 1 млрд 169 млн 490,6 тис. грн
На комплексну реконструкцію лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої кільцевої дороги (20,2 км) у 2010 р. з держбюджету виділяється 120 млн грн, 49 млн 189,5 тис. грн
На реконструкцію транспортної розв'язки на перетині Дніпровської набережної та просп. Возз'єднання (31,2 тис. кв. м) у 2010 р. з держбюджету виділяється 42 млн 139 тис. грн.

На реконструкцію транспортної розв'язки на Московській пл. (161 тис. 670 кв. м) з держбюджету виділяється 84 млн 700 тис. грн, з місцевого бюджету - 7 млн 677,3 тис. грн.
На реконструкцію споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництва технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації департаменту експлуатації каналізаційного господарства ВАТ "Київводо-канал" у 2010 р. з держбюджету виділяється 29 млн 061 тис. грн.

На будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у 2010 р. з держбюджету виділяється 182 млн грн, з місцевого - 50 млн грн; у 2011 р. та у 2012 р. - з державного бюджету - 760 млн грн, з місцевого - 190 млн грн.
Також в місті планується реконструкція низки пожежних депо, реконструкція церков, зокрема Кирилівської та Андріївської цервки; закупівля рентгенологічного, діагностичного та іншого обладнання для низки лікарень; капітальний ремонт будівель та реставрація Національного академічного театру опери та балету імені Тараса Шевченка; театру ім. Лесі Українки; Капітальний ремонт будівель, споруд та інженерних мереж і модернізація обладнання Національного цирку України; реконструкція низки гуртожитків та відтворення інтер'єру Успенського собору Києво-Печерської Лаври.
На будівництво пасажирського вокзального комплексу на станції "Дарниця" у 2010 р. виділяється 683 млн 180,1 тис. грн.
На будівництво лінії електропередачі 750 кВ для видачі потужностей Рівненської та Хмельницької АЕС: підстанція 750 кВ "Київська" із заходами, повітряна лінія 750-330 кВ із місцевого бюджету виділяється 165 млн грн, у 2011 р. - 214 млн 380 тис. грн.

Кабмін України також затвердив план заходів з комплексного розв'язання проблем соціально-економічного розвитку м. Києва та підвищення ефективності діяльності місцевих органів виконавчої влади і переліку стратегічно важливих інвестиційних проектів, спрямованих на забезпечення виконання м. Києвом функцій столиці України та підготовку і проведення Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу, що потребують першочергового фінансування у 2010 - 2012 рр. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну України № 891-р від 7 квітня 2010 р.

Зокрема, наголошується на проведенні обстеження апарату і структурних підрозділів Київської міської та районних у м.Києві держадміністрацій з метою оптимізації структури та штатної чисельності; оптимізації кількісного складу заступників голів районних у м. Києві держадміністрацій, уточнення розподілу обов'язків між ними; виявлення фактів дублювання повноважень як структурних підрозділів держадміністрацій, так і територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади; удосконалення системи оплати праці працівників держадміністрацій і видатків на їх утримання.
Мінекономіки, Мінфін, КМДА повинні у 2010 р. сприяти залученню коштів міжнародних фінансових організацій для реалізації проекту реконструкції Бортницької станції аерації та будівництва мулоспалювального заводу і теплоелектроцентралі, що працює на відновлюваних видах палива.
КМДА та Держкомзем мають до I кварталу 2011 р. завершити інвентаризацію земель міста.
КМДА до II кварталу 2011 р. має здійснити коригування в установленому порядку генерального плану Києва та проекту планування його приміської зони на період до 2020 р. та розроблення детальних планів районів.
КМДА, Мінприроди, МНС, Мінпромполітики, Мінекономіки мають протягом 2010- 2012 рр. завершити роботи з екологічної санації на території ВАТ "Радикал".
КМДА та МНС мають до 2012 р. привести у безпечний стан хімічно небезпечні об'єкти міста.
Фонд державного майна України, Мінпромполітики, Київська міськдержадміністрація мають здійснити заходи щодо знесення будівлі сталеливарного цеху ВАТ "Більшовик" у зв'язку з будівництвом транспортної розв'язки у 2010-2011 рр.
МінЖКХ, Мінрегіонбуд, та КМДА мають здійснити заходи щодо реалізації пілотних проектів реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду міста протягом 2010-2014 рр.
КМДА, Мінекономіки, МінЖКХ, Антимонопольний комітет мають у квітні 2010 р. здійснити проведення аналізу ситуації, яка склалася з тарифами на житлово-комунальні послуги для населення, та підготувати узгоджені пропозиції щодо поетапного приведення зазначених тарифів до економічно обґрунтованого рівня.
МНС, Мінпромполітики, МЗС, Мінфін, Мінприроди, КМДА мають у 2010-2011 рр. здійснити заходи щодо вивезення за межі України берилієвмісних відходів державного науково-виробничого підприємства "Захід".
КМДА та ФДМУ мають забезпечити рецензування державними органами приватизації звітів про проведення незалежної оцінки об'єктів власності територіальної громади міста.
КМДА у 2010 р. має привести договори про оренду землі у відповідність з вимогами законодавства у частині визначення розміру орендної плати за землю.
Мінагрополітики, Держкомзем, КМДА мають у 2010 р. вирішити питання щодо відведення земельної ділянки на землях виробничого агрокомбінату "Пуща-Водиця" для спорудження: житлових будинків, у які будуть переселені мешканці будинків, що розташовані на території будівництва транспортної розв'язки на Київському півкільці (Жулянський шляхопровід); під'їзної дороги від Червонозоряного проспекту до комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни).
КМДА та Київська ОДА мають у 2010 р. опрацювати в установленому порядку питання щодо відведення земельних ділянок для розміщення міського кладовища на території Київської області.та енергетичних об'єктів ВАТ "Акціонерна енергопостачальна компанія "Київенерго".
КМДА та МНС мають у 2010 р. привести об'єкти КП "Київський метрополітен" у належний протипожежний стан.
КМДА, Мінфін, Мінпромполітики, Мінжитлокомунгосп, Мінтрансзв'язку повинні опрацювати питання щодо оновлення рухомого складу громадського транспорту, зокрема придбання вагонів метрополітену, автобусів, тролейбусів, трамваїв, для задоволення потреб міста.
КМДА та Мінрегіонбуд повинні провести у квітні 2010 р. аналіз стану будівництва житлових об'єктів міста, які мають ступінь будівельної готовності 70 і більше відсотків, та підготувати пропозиції щодо їх добудови.