ua en ru

Кабмін скасував постанову про деякі положення щодо діяльності Головавтотрансінспекції.

Кабмін України скасував постанову про деякі положення щодо діяльності Головавтотрансінспекції. Про це йдеться у постанові уряду № 287 від 31 березня 2010 р.

Нагадаємо, 2 березня Кабінет міністрів України затвердив постанову №252 "Деякі питання здійснення контролю за міжнародними перевезеннями пасажирів і вантажів автомобільним транспортом", якою внесено зміни до низки урядових постанов.
Згідно документу, Головавтотрансінспекція відповідно до покладених на неї завдань здійснює контроль наявності та оформлення дозволу на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, контроль технічного стану транспортних засобів, що впливає на безпеку руху, проводить перевірку вагових і габаритних параметрів транспортних засобів, здійснює контроль за додержанням вимог щодо перевезення небезпечних вантажів, веде облік автомобільних транспортних засобів, які здійснюють міжнародні перевезення пасажирів і вантажів, проводить перевірку документів, на підставі яких здійснюються міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом.
Головавтотрансінспекція у процесі виконання покладених на неї завдань взаємодіє з Державтоінспекцією, Держприкордонслужбою, Дермитслужбою, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями.
Утримання Головавтотрансінспекції здійснюється за рахунок державного бюджету, а також за рахунок коштів, отриманих як власні надходження, в тому числі за видачу дозволу на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом.