ua en ru

Кабмін заявляє, що схвалив проект держбюджету-2013 до набуття чинності указу про відставку

Кабінет міністрів України схвалив проект державного бюджету України на 2013 р. до набуття чинності указу про відставку. Про це йдеться у заяви уряду, оприлюдненій сьогодні на сайті Кабміну.

"Кабмін розглянув проект закону про державний бюджет України на засіданні 3 грудня 2012 р. о 10:00. Після обговорення, законопроект було схвалено урядом в цілому - до оприлюднення указу Президента України щодо відставки чинного уряду. Тому будь-які спекуляції щодо легітимності схваленого законопроекту не мають ніякого сенсу", - йдеться у заяві.

Відзначимо, народний депутат фракції БЮТБ Сергій Сас заявляв, що згідно з положеннями регламенту, у разі відставки Кабміну до моменту представлення проекту держбюджету у ВР, відлік усіх термінів припиняється і поновлюється тоді, коли проект держбюджету надасть новий уряд.

Нагадаємо, вчора, 3 грудня, в.о. міністра соціальної політики Сергій Тігіпко повідомив, що Кабмін схвалив доопрацьований проект державного бюджету на 2013 р. Вчора ж представник Президента в діючій Раді Юрій Мірошниченко повідомив, що проект державного бюджету на 2013 р. вже надійшов до парламенту.

За словами голови Бюджетного комітету Валерія Баранова, комітет отримав проект бюджету на 2013 р. тільки сьогодні вранці.

На своєму засіданні сьогодні Верховна Рада України ухвалила постанову № 11000-П, згідно з якою депутати і профільний комітет повинні внести свої пропозиції до проекту закону про державний бюджет на 2013 р. не пізніше 12:00 5 грудня і прийняти його в цілому 6 грудня 2012 р. "За" відповідний проект постанови проголосували 239 народних депутатів. Проект бюджета-2013 р., всупереч очікуванням і порядку денного, замість міністра фінансів Юрія Колобова представляв його заступник Анатолій Мярковський.

Читайте також: Проект держбюджету-2013 - основні показники документа (оновлено)