ua en ru

Кабмін завершує роботу над законопроектом про створення Служби фінрозслідувань

Кабмін завершує роботу над законопроектом про створення Служби фінрозслідувань Фото: у Мінфіні підготували законопроект про нову Службу фінрозслідувань

Після цього проект буде внесений на розгляд Кабміну і направлений у Верховну Раду

Уряд завершує роботу за погодженням ключових аспектів законопроекту про створення органу протидії фінансовим злочинам. Про це повідомили у середу, 22 лютого, в Міністерстві фінансів України.

Після цього проект буде внесений на розгляд Кабміну і направлений у Верховну Раду для широкого і відкритого обговорення всіма зацікавленими сторонами.

Передбачається, що Служба фінрозслідувань буде займатися розкриттям серйозних фінансових і економічних злочинів, що загрожують національній безпеці у сфері економіки.

"Особливістю нової Служби є зміна силового підходу на комплексний і аналітичний - з використанням сучасних методик розслідувань економічних злочинів. Служба буде повністю демілітаризована, сформована з нових людей, не в складі ДФС, персонал буде отримувати достойні заробітні плати, не буде ніяких спецпідрозділів і жодних можливостей для корупції", - йдеться в повідомленні.

Структура нового органу буде включати центральний апарат і не більше семи територіальних управлінь. При цьому чисельність відомства становитиме до 3,5 тис. чоловік замість діючих приблизно 10 тис. в різних органах. Співробітники Служби будуть відбиратися за відкритими і об'єктивним конкурсами, особливості проведення яких визначаються законопроектом.

"Створення Служби фінансових розслідувань - це стратегічне рішення для країни, поліпшить бізнес-клімат і стане одним з найважливіших кроків для економічного розвитку. Результатом має стати системна протидія всьому спектру економічних злочинів, зменшення тиску на бізнес і позбавлення ДФС інструменту системної корупції", - наголосили у Мінфіні.

Нагадаємо, парламент врегулює питання існування податкової міліції.