ua en ru

Парламент врегулює питання існування податкової міліції, - Южаніна

Парламент врегулює питання існування податкової міліції, - Южаніна Фото: Ніна Южаніна

Голова податкового комітету попросила міністра фінансів відвідати наступне засідання

Верховна Рада України повинна розглянути питання про існування податкової міліції на цьому пленарному тижні. Про це на погоджувальній раді заявила голова парламентського Комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенко" Ніна Южаніна.

Вона звернулася до лідерів фракцій з проханням внести це питання до порядку денного парламенту, підкресливши необхідність законодавчого врегулювання існування податкової міліції.

"Ми не можемо ховатися від проблеми існування податкової міліції, яка виникла з прийняттям закону 5368 ("Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні", - ред.). Я звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням надати позицію уряду з цього питання. Вважаю, що це вже не питання податкової політики - це питання функціонування державних структур, які мають певні функції, і без правонаступництва вони не можуть бути ліквідовані", - заявила Южаніна.

Депутат запросила міністра фінансів Олександра Данилюка відвідати наступне засідання профільного комітету і представити концепцію створення нового органу, який стане правонаступником податкової міліції

"Я запрошую міністра фінансів Олександра Данилюка на засідання Комітету з питань податкової і митної політики у середу, 22 лютого, для того, щоб він представив концепцію створення нового органу по боротьбі з фінансовими злочинами, доповів, як відбувається імплементація тих норм, які ми прийняли...настав час розробки дійсно нової концепції реформування податкової системи, яка буде пов'язана з економічною політикою держави, а не просто виправить окремі недоліки", - сказала Южаніна.

Нагадаємо, раніше Южаніна заявила, що на її думку, де-юре податкова міліція працює в законному полі.