ua en ru

Кабмін запланував на 26% більше витрат на альтернативну енергію до 2016 р. – 360 млрд грн

Кабінет міністрів України затвердив зміни у державну цільову економічну програму з енергоефективності на 2010-2015 рр. Про це стало відомо під час сьогоднішнього засідання уряду, передає радіо "Свобода".
"З 2015 р. частка "чистої" енергії в енергобалансі України має скласти не менше 10%. Загальний обсяг фінансування програми буде збільшено з 285 до 360 млрд грн протягом 5 років. Збільшення відбуватиметься переважно за рахунок приватних інвестицій", - заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич.
Він також повідомив, що у 2011 р. на програму з держбюджету планують виділити 910 млн грн, а також залучити з місцевих бюджетів 2 млрд грн та з інших джерел 27,97 млрд грн.
Кошти спрямують зокрема на будівництво і реконструкцію електромереж та підстанцій для приєднання об'єктів електроенергетики, які виробляють електроенергію з відновлюваних джерел енергії, а також на дослідження потенціалу регіонів України щодо розміщення потужностей з генерації енергії з відновлюваних джерел.
За інформацією агентства, в результаті виконання програми у 2011 р. планується досягти зниження енергоємності ВВП на 3,3% порівняно з 2010 р. та забезпечити зменшення частки природного газу та нафтопродуктів на 3 млрд кубометрів.