ua en ru

Кабмін виступає за проведення повної переатестації всіх суддів України, - Яценюк

Кабмін виступає за проведення повної переатестації всіх суддів України, - Яценюк
Кабінет міністрів виступає за проведення повної переатестації всіх суддів України.

Кабінет міністрів виступає за проведення повної переатестації всіх суддів України. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наше завдання спільно з парламентом і Президентом України - ухвалення нового закону України про статус суддів і судоустрій. Повна переатестація всіх суддів України. Для цього Вища рада юстиції повинна бути сформована і діяти ефективно", - наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що за останні 9 місяців саме в судовій системі не було проведено реальних змін, не було проведено очищення судової системи.

Яценюк також повідомив, що уряд ініціює внесення змін до Конституції України щодо запровадження три-ланкової системи судів.

"Також ми ініціюємо внесення змін до Конституції. А саме створення триланкової системи судів, де Верховний суд України, як передбачено Конституцією, отримає право найвищої судової інстанції України", - заявив Яценюк.

Також передбачено спрощення низки судових процедур та забезпечення доступу до судової системи: "Щоб не їздити в Київ відсуджувати свої права. Місцеві суди повинні взяти на себе левову частку відповідальності за встановлення справедливості по відношенню до громадянина України".

Він повідомив, що в рамках цієї роботи до парламенту будуть внесені зміни до всіх процесуальних кодексів України.

Нагадаємо, за словами Яценюка, програма діяльності Кабміну передбачає чіткі дії на 2015-2016 р.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв найближчим часом внести ет до Верховної Ради України проекти законів щодо реформування судової гілки влади.