ua en ru

Кабмін виділив Нацагентству з Євро-2012 625 млн грн на будівництво у Києві мостового переходу через Дніпро

Кабінет міністрів України виділив Національному агентству з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу 625 млн грн для будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві. Відповідне розпорядження від 7 липня 2010 р. №1376-р опубліковане сьогодні в газеті "Урядовий кур'єр". У тому числі у червні передбачено виділити 100 млн грн, у липні - 200 млн грн, у серпні - 175 млн грн, у вересні - 150 млн грн.

Кабмін доручив ВАТ "Державний ощадний банк України", ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України", "Акціонерний комерційний банк "Київ", "Родовід Банк" та акціонерний банк "Укргазбанк" розглянути протягом 30 робочих днів питання щодо можливості надання державному територіальному галузевому об'єднанню "Південно-Західна залізниця" кредитів на загальну суму 370 млн грн із строком погашення до 31 грудня 2011 р. та відсотковою ставкою не більше 15% річних для будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві.

Уряд погодився з пропозицією Міністерства транспорту та зв'язку щодо можливості включення до зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (з підходами) на залізничній дільниці Київ-Московський - Дарниця витрат, пов'язаних зі сплатою відсотків за наданими кредитами.