ua en ru

Кабмін виділив Мінекології 106,6 млн гривень для оплати допвнеску на рахунок ядерної безпеки ЄБРР

Кабмін виділив Мінекології 106,6 млн гривень для оплати допвнеску на рахунок ядерної безпеки ЄБРР Фото: Кабмін виділив гроші для оплати доп внеску на рахунок ядерної безпеки ЄБРР

Про це свідчить розпорядження

Кабінет міністрів України виділив Міністерству екології 106,635 млн гривень для сплати додаткового внеску на рахунок ядерної безпеки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Про це свідчить розпорядження №178, опубліковане на сайті уряду.

"Виділити Міністерству екології та природних ресурсів кошти в сумі 106 634,6 тис. гривень за бюджетною програмою 2408040 "Внески України до Чорнобильського фонду "Укриття" та в рахунку ядерної безпеки ЄБРР" за рахунок залишку коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, який утворився на 1 січня 2016 року, для сплати раніше заявленого додаткового внеску України до Рахунку ядерної безпеки Європейського банку реконструкції та розвитку", - сказано в тексті документа.

Відзначається, що це дозволить виконати Україні взяті на себе зобов'язання щодо продовження участі у фінансуванні проектів міжнародної технічної допомоги, спрямованих на будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2) на промисловому майданчику Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) і звертатися до країн-донорів Рахунку ядерної безпеки щодо їх додаткових внесків в зазначений фонд.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України збільшив сумарний обсяг фінансування заходів щодо зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції та перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно чисту систему на 2016 рік до 998,224 млн гривень. У порівнянні з 2015 роком фінансування збільшено на 69,105 млн гривень.