ua en ru

Кабмін виділив 80 млн гривень на IT-обладнання лоя Мінфіну і Держказначейства

Кабмін виділив 80 млн гривень на IT-обладнання лоя Мінфіну і Держказначейства Фото: глава Мінфіну Олександр Данилюк

Хакерська атака на органи Мінфіну зупинена

Кабінет міністрів України прийняв рішення виділити додаткові 80 млн гривень на заміну IT-обладнання Міністерства фінансів і Держказначейської служби. Про це йдеться в повідомленні Мінфіну в Facebook.

Повідомляється, що кошти виділили у зв'язку з недавніми хакерськими атаками на органи Мінфіну.

"Наймасштабніша хакерська атака на органи Мінфіну і одна з найбільших атак на органи влади в цілому зупинена. Платежі Держказначейства відновлено. Пошкоджені сервери, внутрішні мережі та бази знову функціонують. Сайти Мінфіну та Казначейства також працюють. Всю інформацію вдалося зберегти. Для того, щоб запобігти подібні атаки в майбутньому уряд прийняв рішення виділити додаткові 40 млн. гривень Мінфіну і 40 млн. гривень Казначейству на заміну старого IT-обладнання, яке працює з минулого століття", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що кошти підуть на закупівлю нового активного мережевого обладнання, маршрутизаторів, комутаторів і фаєрволів, засобів резервування та копіювання, а також раннього виявлення і попередження проникнення.

Наймаштабніша хакерська атака на органи Мінфіну та одна з найбільших атак на органи влади загалом зупинена. Платежі Держ...

Опубліковано Міністерство фінансів України 8 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери зламали сайт Держказначейства.