ua en ru

Кабмін виділив більше 52 млн гривень на відновлення Сватового

Кабмін виділив більше 52 млн гривень на відновлення Сватового Фото: Геннадій Зубко

Мінрегіон залишає за собою контроль за ходом виконання всіх відновлювальних робіт в місті

Кабінет міністрів України виділив 52 млн 650 тис. гривень на відновлення Сватового (Луганська область). Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

"Ці кошти на 100% покриють всі необхідні відновлювальні роботи в Сватовому", - наголосив Зубко.

Він також підкреслив, що Мінрегіон залишає за собою контроль за ходом виконання всіх відновлювальних робіт в місті.

"Мінрегіоном було створено експертну групу з представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної архітектурно-будівельної інспекції та інших представників центральних органів виконавчої влади. Ці фахівці провели повне обстеження в місті, склали дефектні акти та визначили стан пошкоджень будівель, склали кошторис нанесених збитків в результаті вибухів та пожежі на військових складах. Також з цих коштів 307, 5 тис гривень буде спрямовано на виплату одноразової грошової допомоги постраждалим громадянам і сім'ї загиблої особи", - сказав Зубко.

За його словами, були обстежені та виявлені пошкодження різного характеру у 59 багатоповерхівках, 581 індивідуальному будинку, 21 об'єкті соціальної сфери.

"На підставі проведеної оцінки Мінрегіоном було визначено кошторисну вартість відновлювальних робіт в місті. Роботи з відновдення вже почалися. У місті працюють будівельні бригади", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, 29 жовтня близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України в Сватовому сталася пожежа, через яку почали вибухати снаряди і розлітатися по місту. В результаті вибухів загинуло чотири людини, ще 14 осіб постраждали.