ua en ru

Кабмін виділив понад 50 млн гривень на заходи щодо запобігання НС у зоні відчуження

Кабмін виділив понад 50 млн гривень на заходи щодо запобігання НС у зоні відчуження Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Кабмін виділив Мінекології 52,5 млн гривень

Кабінет міністрів України сьгодні, 10 жовтня, у ході засідання виділив понад 50 млн гривень на заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій у зоні відчуження. Відповідне рішення уряду є у розпорядженні РБК-Україна.

Як зазначається, Кабмін вирішив виділити 52,5 млн гривень Міністерству екології та природних ресурсів (Для державного агентства з управління зоною відчуження) для проведення заходів, пов'язаних із запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій у зоні відчуження та зоні безумовного (обов'язкового) відселення.

Відповідно до розпорядження Кабміну, Мінекології має у тижневий строк затвердити за погодженням з Міністерством екологічного розвитку і торгівлі та Міністерством фінансів перелік витрат, пов'язаних із проведенням вказаних заходів.

Крім того, Мінекології до 25 грудня поточного року має подати МЕРТ, Мінфіну і Державній казначейській службі звіт про використання вказаних коштів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що парламентський комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засіданні розглянув проект закону №9000 про держбюджет на 2019 рік та рекомендував збільшити видатки Міністерства екології та природних ресурсів на 2,7 млрд гривень.

Додамо, також сьогодні Кабмін прийняв рішення про внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для підтримки у безпечному стані енергоблоків та обʼєкта "Укриття” і здійснення заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС.