ua en ru

Кабмін вніс зміни у фінансування підтримки у безпечному стані енергоблоків ЧАЕС

Кабмін вніс зміни у фінансування підтримки у безпечному стані енергоблоків ЧАЕС Фото: ЧАЕС (spfu.gov.ua)

Кабмін збільшив фінансування підтримки у безпечному стані першого-третього енергоблоків ЧАЕС

Кабінет міністрів України сьогодні, 10 жовтня, в ході засідання прийняв рішення про внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для підтримки у безпечному стані енергоблоків та обʼєкта "Укриття” і здійснення заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС. Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

"Внести зміни у додаток до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки у безпечному стані енергоблоків та обʼєкта "Укриття” і здійснення заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС...замінивши у графі "Орієнтовний обсяг фінансування, тис. гривень" цифри 459 340 - цифрами 559 340, а цифри 250 000 - цифрами 150 000", - йдеться у тексті постанови.

Відповідно до пояснювальної записки, проект акта розроблено з метою перерозподілу бюджетних асигнувань загального фонду держбюджету шляхом зменшення їх обсягу за КЕКВ 3210 з відповідним збільшенням їх обсягу за КЕКВ 2281 у сумі 100 млн гривень.

Таким чином, на підтримку у безпечному стані першого-третього енергоблоків ЧАЕС, сховища відпрацьованого ядерного палива та сховищ радіоактивних відходів передбачено 559 млн гривень, замість 459 млн гривень. Разом з тим, на створення та функціонування на промисловому майданчику ЧАЕС інфраструктури, призначеної для поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами, а також для перетворення обʼєкта "Укриття” на екологічно безпечну систему передбачено 150 млн гривень, замість 250 млн.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Кабмін оновив порядок видачі посвідчень постраждалим від катастрофи на ЧАЕС.

Також повідомлялося, що у Чорнобильській зоні ввели в експлуатацію першу сонячну електростанцію, розташовану навпроти накритого реактора.