ua en ru

Комітет ВР рекомендує збільшити видатки Мінекології в бюджеті-2019 на 2,7 млрд гривень

Комітет ВР рекомендує збільшити видатки Мінекології в бюджеті-2019 на 2,7 млрд гривень Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Зокрема, пропонується збільшити видатки на Держагентство з управління зоною відчуження

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засіданні розглянув проект закону №9000 про держбюджет на 2019 рік та рекомендував збільшити видатки Міністерства екології та природних ресурсів на 2 720 081,5 тис. грн. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної ради.

Так, комітет рекомендує Кабінету міністрів та комітету з питань бюджету при опрацюванні даного законопроекту врахувати ряд пропозицій.

"Зокрема, запропоновано збільшити видатки Міністерства екології та природних ресурсів на 2 720 081,5 тис. грн, спрямувавши кошти на фінансування апарату Міністерства, збереження природно-заповідного фонду, здійснення природоохоронних заходів тощо", - сказано у повідомленні.

Пропонується видатки Державної служби геології та надр збільшити на 713 300,8 тис. грн, профінансувавши розвиток мінерально-сировинної бази. Видатки Державної екологічної інспекції планується збільшити на 70 332,4 тис. грн.

Також запропоновано додатково профінансувати Державне агентство водних ресурсів на 397 785,4 тис. грн, з яких 154 000,0 тис. грн передбачити на захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь, в тому числі в басейні р. Тиса у Закарпатській області і 100 000,0 тис. грн - на першочергове забезпечення сільських населених пунктів централізованим водопостачанням.

Крім того, Державному агентству України з управління зоною відчуження комітет пропонує збільшити видатки на 747 260,5 тис. грн, спрямувавши кошти на: радіологічний захист населення та екологічне оздоровлення території, що зазнала радіоактивного забруднення; виконання робіт у сфері поводження з радіоактивними відходами неядерного циклу, будівництво комплексу "Вектор" та експлуатацію його об‘єктів; підтримку у безпечному стані енергоблоків та об‘єкта "Укриття" та заходи щодо підготовки до зняття з експлуатації ЧАЕС тощо.

Видатки Державного агентства лісових ресурсів нардепи пропонують збільшити на 836 958,7 тис. грн, направивши більшу частину коштів (731 637 тис. грн) на бюджетну програму "Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді", зокрема, на фінансування заходів з ведення лісового і мисливського господарства лісогосподарськими підприємствами.

Нагадаємо, Кабінет міністрів представив проект державного бюджету на 2019 рік у Верховній раді України.

Кабмін 14 вересня схвалив проект державного бюджету на 2019 рік. Згідно з проектом, доходи держбюджету складуть 1,29 трлн гривень. За словами Гройсмана, за рік обсяг бюджетних доходів виросте на 130 млрд гривень.