ua en ru

Кабмін виділив 40 млн гривень на фінансування робіт молодих науковців, - Гройсман

Кабмін виділив 40 млн гривень на фінансування робіт молодих науковців, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

У дитсадках створено 17 тисяч місць

Кабінет міністрів України виділив 40 млн гривень на фінансування робіт молодих науковців. Про це сьогодні під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Впроваджуємо Нову українську школу, створили 17 тисяч місць у дитсадках. Виділили 40 млн на фінансування робіт молодих науковців", - повідомив Гройсман.

Зокрема, з 1 вересня 2017 року функціонують як опорні 441 школа та 887 їх філій. Також забезпечено державне фінансування інклюзивного навчання за рахунок субвенцій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні у 2016 році працювало 189 опорних навчальних закладів, на фінансування яких було виділено більше 621 млн гривень, при цьому 412 млн школи отримали з державного бюджету.

Крім того, уряд передбачив 200 млн гривень на закупівлю автобусів для опорних шкіл та 300 млн гривень на закупівлю обладнання для природничо-математичних кабінетів. Окремо для підтримки освіти в межах об’єднаних територіальних громад (ОТГ) для закупівлі як автобусів, так і обладнання передбачено 300 млн гривень - виключно на ОТГ.