ua en ru

Кабмін вніс на розгляд РНБО пропозиції по санкціям проти "списку Савченко"

Кабмін вніс на розгляд РНБО пропозиції по санкціям проти "списку Савченко" Фото: Кабмін вніс на розгляд РНБО пропозиції щодо санкцій проти "списку Савченко"

МЗС запропонує іншим країнам приєднатися до санкцій

Кабінет міністрів України схвалив та вніс на розгляд Ради національної безпеки і оборони (РНБО) пропозиції щодо застосування обмежувальних заходів до фізичних осіб, що причетні до протиправних дій щодо Надії Савченко. Відповідне розпорядження №203-р розміщене на сайті уряду.

Зокрема пропонується затвердити перелік осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, її викрадення, фальсифікації матеріалів судової справи та незаконного засудження, на які поширюватимуться санкції.

"Після набрання чинності рішенням Ради національної безпеки і оборони України щодо застосування санкцій Міністерству закордонних справ поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав з метою розгляду ними питання про запровадження аналогічних санкцій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко закликав генерального секретаря ООН Пан Гі Муна посилити тиск на Російську Федерацію для звільнення Надії Савченко.