ua en ru

Уряд вніс зміни до правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов

Уряд вніс зміни до правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов Фото: Кабінет міністрів України

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України вніс зміни до правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень та в Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги. Про це свідчить відповідна постанова №861 "Про внесення змін до постанов Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 11 грудня 1984 р. № 470 і Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 р. № 117".

"Йдеться про членів сімей загиблих військовослужбовців та деяких інших громадян, які брали безпосередню участь в АТО, а також інвалідів з числа військовослужбовців та деяких інших громадян, які брали участь у зазначеній операції, та членів їх сімей. Такі громадяни можуть бути взяті на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов, в будь-якому населеному пункті за їх бажанням в межах території, де вони перебувають на обліку", - сказано в повідомленні прес-служби Кабміну.

При цьому члени сім'ї інваліда беруться на такий облік разом з ним незалежно від того, в якому місці вони зареєстровані в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб.

"Прийняття рішення забезпечить можливість отримання зазначеними громадянами грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, місцеві бюджети отримають майже 300 мільйонів гривень з державного бюджету на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих учасників АТО. Всього за ці кошти планують закупити 407 квартир.