ua en ru

На 407 квартир сім'ям загиблих героїв АТО виділять 300 млн гривень

На 407 квартир сім'ям загиблих героїв АТО виділять 300 млн гривень Фото: посвідчення учасника бойових дій

Такі субвенції отримають місцеві бюджети з держбюджету-2016

Місцеві бюджети отримають майже 300 мільйонів гривень із державного бюджету на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих учасників АТО. Загалом за ці кошти планують закупити 407 квартир, повідомляє прес-служба Міністерство соціальної політики України.

Зазначено, що Кабінет Міністрів своїм розпорядженням затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, а також для інвалідів I–II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції та потребують поліпшення житлових умов, на 2016 рік в обсязі 299,9 млн гривень.

"Такі видатки передбачені Законом "Про Державний бюджет України на 2016 рік" за бюджетною програмою 2511120", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Мінсоцполітики, за інформацією обласних та Київської міської державної адміністрацій, із урахуванням пропозицій, поданих Міністерством оборони, Державною прикордонною службою тощо, за вказані кошти передбачається закупити 407 квартир.

Нагадаємо, раніше перший заступник міністра оборони України Іван Руснак задекларував 3 квартири і житловий будинок.