ua en ru

Кабмін збільшив компенсацію за купівлю української техніки

Кабмін збільшив компенсацію за купівлю української техніки Фото: Тарас Кутовий

Компенсація збільшена з 15% до 20%

Кабінет міністрів України в ході свого сьогоднішнього засідання збільшив компенсацію за купівлю української техніки. Про це заявив голова Міністерства аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, передає прес-служба МінАПК.

Так, компенсація за придбання сільгосптехніки українського виробництва збільшена з 15% до 20%.

"Ми збільшили компенсацію за українську техніку з 15% до 20%. Дякую асоціаціям за спільні важливі доопрацювання та уряду за підтримку. Вважаю, що такі зміни ще більше стимулюватимуть виробництво саме української якісної сільгосптехніки", - наголосив Кутовий.

Зазначається, що для отримання компенсації за техніку виробнику достатньо буде подати до державного банку заявку та підтверджуючі документи про придбання техніки. Після отримання відповідних документів Мінагрополітики у місячний строк перераховує кошти держбанку, який в одноденний термін компенсує сільгоспвиробнику 20% від вартості придбаної техніки без податку на додану вартість.

Також відповідним документом визначається створення переліку техніки та виробників (відповідною комісією при Мінекономрозвитку), на які буде поширюватися дія компенсації вартості. Перелік техніки та виробників, після його створення, буде розміщено на сайтах МЕРТ та МінАПК.

Нагадаємо, раніше Кутовий повідомив, що у минулому році впроваджено у виробництво близько 50 видів нових і модернізованих сільськогосподарських машин.