ua en ru

Кабмін затвердив виконання проектних робіт для продовження третьої лінії метро в Харкові

Кабмін затвердив виконання проектних робіт для продовження третьої лінії метро в Харкові Фото: Арсеній Яценюк

Вартість будівництва складе більше 2,66 млрд гривень

Кабінет міністрів України затвердив представлений Харківською обласною державною адміністрацією титул на виконання проектно-вишукувальних робіт для продовження третьої лінії метрополітену в Харкові від станції "Метробудівників імені Г. І. Ващенка" до станції "Одеська". Відповідне розпорядження від 11 листопада 2015 року № 1172-р розміщено на сайті Кабміну.

"Затвердити представлений Харківською облдержадміністрацією титул на виконання проектно-вишукувальних робіт для будівництва третьої лінії метрополітену в м Харкові від станції "Метробудівників імені Г. І. Ващенка" до станції "Одеська", що додається", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, прогнозна кошторисна вартість будівництва складе більше 2,66 млрд гривень.

Будівельні роботи по продовженню третьої лінії метрополітену від станції "Метробудівників ім. Г. І. Ващенка" до станції "Одеська" планують розпочати вже в поточному, 2015 році, і завершити в 2019 році.

Так, планує добудувати ще дві нові станції Олексіївської лінії метрополітену - "Державінську" і "Одеську", загальною протяжністю 3,47 км.

Згідно з документом, прогнозована вартість будівельно-монтажних робіт становить 1,97 млрд грн, проектно-вишукувальних робіт - 3,62 млн грн.

Генеральною проектною організацією за цим проектом, згідно з документом, буде ПрАТ "Харківметропроект".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в харківському сквері "Дружба" увечері 15 листопада знесли стелу, поставлену на честь дружби України та Російської Федерації (РФ). Пізніше правоохоронці спростували інформацію про демонтаж пам'ятника. Як пояснили правоохоронці, на даний момент працівники КП "ХТМ" проводять плановий ремонт теплотраси, для чого необхідно було зняти вказаний пам'ятник.