ua en ru

Уряд затвердив цільову держпрограму розвитку аеропортів на період до 2023

Уряд затвердив цільову держпрограму розвитку аеропортів на період до 2023 Фото: Кабінет міністрів України

Аеропорти матимуть змогу модернізувати власну інфраструктуру в рамках реалізації держпрограми

Кабінет міністрів України затвердив Державну цільову програму розвитку аеропортів на період до 2023 року, до якої увійшли 17 аеропортів України, передає прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Це дасть змогу підвищити ефективність управління майном, сприятиме розвитку авіаційних перевезень, а також матиме позитивний економічний ефект для розвитку всіх регіонів України", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що програма передбачає приведення інфраструктури авіаційного транспорту у відповідність до міжнародних стандартів, забезпечення набуття Україною статусу транзитної держави, підвищення ефективності управління державним майном.

У повідомленні зазначається, що наразі засоби виробництва аеропортів морально та технічно застаріли.

"За останні роки основні засоби виробництва аеропортів морально та технічно застаріли, зменшився ресурс аеродромного покриття, авіаційної наземної техніки, споруд та обладнання. У зв'язку з відсутністю власних коштів основна частина аеропортів лише підтримує свою сертифікаційну придатність, а заходи з реконструкції та модернізації здійснюються за рахунок державних коштів", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що фінансування завдань та заходів програми здійснюватиметься за рахунок власних коштів підприємств, коштів приватних інвесторів, місцевих бюджетів, залучених кредитних ресурсів, у тому числі під держгарантії.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) на 2016 рік з чистим прибутком 5,8 млн гривень.