ua en ru

Кабмін затвердив проект будови четвертої черги автодороги в обхід Донецька на суму 53,6 млн грн

Уряд схвалив робочий проект будівництва автомобільної дороги в обхід Донецька. Відповідні проекти розпорядження Кабінету міністрів України за поданням віце-прем'єр-міністра України - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова були затверджені на засіданні уряду, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури України.
Ухвалення цих документів дозволить забезпечити виконання будівництва автомобільної дороги в обхід Донецька, яка з'єднає між собою дніпропетровський та запорізький напрямки. "Нині, щоб проїхати цим маршрутом, автомобілі долають значну відстань вулицями Донецька, простоюючи в заторах, що, в свою чергу, призводить до зниження пропускної спроможності, збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод", - говориться в повідомленні Міністерства.
У рамках будівництва об'їзного шляху запланована й реконструкція ділянок автомобільної дороги Запоріжжя-Донецьк у Донецькій області. Існуюча траса Запоріжжя - Донецьк з'єднує автомобільну дорогу в обхід Донецька, будівництво якої нині триває, та існуючий обхід, що побудований раніше. Цю дорогу буде доведено до параметрів автомобільних доріг, продовженням яких вона є.
Будівництво та реконструкція зазначених автодоріг забезпечить максимальну безпеку та зручність руху, зниження собівартості перевезення вантажів та пасажирів і зменшення часу перебування їх у дорозі, а також дасть змогу задовольнити потреби вболівальників та місцевого населення щодо транспортного забезпечення під час проведення чемпіонату Євро-2012, створити додаткові робочі місця тощо, повідомляють в прес-службі.
Фінансове забезпечення будівництва автомобільної дороги в обхід Донецька здійснюється за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету. У поточному році для виконання дорожньо-будівельних робіт згідно з титулом будови передбачені видатки у державному бюджеті на суму 53,6 млн гривень.