ua en ru

Кабмін затвердив постанову щодо підтримки безпеки на Чорнобильській АЕС

Кабмін затвердив постанову щодо підтримки безпеки на Чорнобильській АЕС Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Одне з розпоряджень стосується боргу України перед ЄБРР

Кабінет міністрів затвердив зміни до порядку використання коштів по підтримці безпеки на Чорнобильській АЕС та про виділення коштів у 2017 році для сплати внеску до Чорнобильського фонду "Укриттяˮ Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну сьогодні, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, уряд розглянув постанову "Про внесення змін у додаток до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки у безпечному стані енергоблоків та об'єкта "Укриттяˮ і здійснення заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС.

Метою прийняття проекту постанови є забезпечення цільового та ефективного використання бюджетних коштів, державного контролю та виконання заходів з підтримки у безпечному стані енергоблоків та об'єкта "Укриття" та заходи щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС в умовах закінчення строку дії першочергових заходів щодо зняття з експлуатації АЕС та об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему

Крім того, Кабмін схвалив постанову "Про виділення коштів у 2017 році для сплати України внеску до Чорнобильського фонду "Укрытиеˮ Європейського банку реконструкції та розвитку".

У пояснювальній записці зазначається, що прийняття зазначеного документа спрямоване на забезпечення у подальшому представництва України в Чорнобильському фонді "Укриття" ЄБРР і виконання взятих зобов'язань.

Прийняття розпорядження необхідне для погашення заборгованості з фінансування внеску України перед Чорнобильським фондом "Укриття" ЄБРР у розмірі 11 008 626 доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фонд державного майна оголошує конкурс з відбору оціночної компанії, яка визначить вартість частини споруди системи Інженерного охолодження об'єктів ЧАЕС.