ua en ru

Кабмін затвердив порядок стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або бюджетних установ

Кабінет міністрів України своєю постановою від 3 серпня 2011 р. № 845 затвердив порядок виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або бюджетних установ. Відповідна постанова опублікована в газеті "Урядовий кур'єр" від 23 серпня 2011 р.

Відповідно до постанови, рішення про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів виконуються на підставі виконавчих документів виключно органами Казначейства з попереднім інформуванням Мінфіну та у порядку черговості надходження виконавчих документів.

Виконавчі документи пред'являються до виконання органам державної виконавчої служби у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження" та органам Казначейства протягом одного року з наступного дня після набрання рішеннями про стягнення коштів законної сили, якщо інше не передбачено законом (у разі виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів).

Строки пред'явлення виконавчих документів перериваються у разі пред'явлення їх до виконання, відстрочки або розстрочки виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів в установленому порядку.

Пропущені строки пред'явлення виконавчих документів суду до виконання поновлюються судом в установленому законом порядку, а рішень про стягнення коштів, прийнятих державними органами, не поновлюються.

У разі прийняття рішення про стягнення коштів стягувач надсилає органові Казначейства в установлений зазначеним органом спосіб заяву про виконання такого рішення із зазначенням реквізитів банківського рахунка, на який перераховуватимуться кошти, оригінал виконавчого документа, судові рішення про стягнення коштів (у разі наявності). До заяви можуть додаватися інші документи, які містять відомості, що сприятимуть виконанню рішення про стягнення коштів.