ua en ru

Кабмін затвердив порядок розгляду подань щодо осіб, що призначаються та звільняються Президентом

Кабінет міністрів України затвердив порядок розгляду подань, пов'язаних з підготовкою і внесенням подань щодо осіб, призначення на посаду та звільнення з посади яких здійснюється Президентом України або Кабінетом міністрів України чи погоджується з Кабінетом міністрів України. Про це йдеться у постанові Кабміну від 22 листопада 2010 р. № 1065.
Керівникам центральних органів виконавчої влади доручено забезпечити добір компетентних претендентів для призначення на відповідну посаду, підготовку на належному рівні необхідних документів та їх своєчасне подання до Кабінету міністрів України.
Зокрема, цей порядок визначає процедуру розгляду подання щодо: призначення на посаду та звільнення з посади першого віце-прем'єр-міністра України, віце-прем'єр-міністрів України, міністрів; призначення на посаду перших заступників та заступників міністрів, заступників міністра Кабінету міністрів України, керівників інших центральних органів виконавчої влади, їх перших заступників та заступників, голів, їх заступників і членів державних колегіальних органів; призначення на посаду та звільнення з посади керівників урядових органів, їх перших заступників та заступників, керівників державних господарських об'єднань, підприємств, установ і організацій, функції з управління якими виконує Кабінет міністрів України, їх перших заступників та заступників; призначення на посаду та звільнення з посади голів місцевих держадміністрацій та ін.