ua en ru

Кабмін затвердив порядок планування стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства

Кабмін затвердив порядок планування та моніторингу реалізації органами виконавчої влади стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.

Кабінет міністрів України затвердив порядок планування та моніторингу реалізації органами виконавчої влади стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні. Про це йдеться у постанові Кабміну №968 від 25 грудня 2013 р.

"Затвердити порядок планування та моніторингу реалізації органами виконавчої влади стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні", - йдеться у постанові.

Також ним установлено, що проекти планів заходів на 2014 р. щодо реалізації стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні готуються та оприлюднюються органами виконавчої влади на офіційних веб-сайтах протягом місяця з дня набрання чинності цією постановою.

Згідно з порядком, органи виконавчої влади щороку до 15 листопада розробляють та оприлюднюють на офіційних веб-сайтах проект річного плану заходів щодо реалізації стратегії на наступний рік, а також проводять публічне громадське обговорення проекту річного плану, розглядають пропозиції та зауваження, що надійшли в ході такого обговорення, під час прийняття остаточного рішення щодо затвердження річного плану відповідно до вимог порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 3 листопада 2010 р. №996.

Моніторинг реалізації стратегії має проводитися органами виконавчої влади щороку із залученням інститутів громадянського суспільства.

Предметом моніторингу є діяльність органу виконавчої влади з реалізації стратегії за такими показниками, як відповідність фактично здійснених заходів з реалізації стратегії запланованим заходам та визначення ступеня досягнення фактичних результативних показників виконання відповідних цільових програм запланованим (у разі включення до річного плану заходів з виконання відповідних цільових програм).

Під час моніторингу проводиться аналіз діяльності органу виконавчої влади щодо здійснення заходів з реалізації державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства, а також пропозицій і зауважень громадськості щодо реалізації стратегії, які надійшли до органу виконавчої влади та/або оприлюднені у засобах масової інформації.

Річний звіт органу виконавчої влади повинен містити інформацію про фактично здійснені заходи щодо виконання річного плану та їх відповідність завданням, визначеним стратегією; про ступінь досягнення фактичних результативних показників виконання відповідних цільових програм запланованим (у разі включення до річного плану заходів з виконання відповідних цільових програм), а також про причини нездійснення окремих передбачених заходів та недосягнення запланованих результативних показників.

Організація планування та моніторингу реалізації стратегії покладається в органах виконавчої влади на структурний підрозділ, відповідальний за взаємодію з громадськістю.

Органам місцевого самоврядування рекомендовано під час реалізації стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженої указом Президента України від 24 березня 2012 р. №212, керуватися затвердженим цією постановою порядком.