ua en ru

Кабмін затвердив план першочергових заходів з подолання корупції

Кабінет міністрів України затвердив план першочергових заходів з подолання корупції.

Кабінет міністрів України затвердив план першочергових заходів з подолання корупції. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 647-р від 2 липня 2014 р.

"Затвердити план першочергових заходів з подолання корупції ,що додається. Міністерствам, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади за участю громадськості забезпечити: своєчасне виконання плану заходів", - йдеться у документі.

Зокрема, згідно з розпорядженням, уряд доручив Мін'юсту забезпечити супроводження у Верховній Раді України проекту закону України "Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 р". до його прийняття парламентарями.

Також уряд доручив Нацдержслужбі, Мін'юсту, Мінфіну, Мінрегіону та Мінсоцполітики до 1 вересня 2014 р. розробити законопроекти: щодо внесення змін до законів України "Про державну службу" та "Про службу в органах місцевого самоврядування" на основі рекомендацій міжнародних експертів, зокрема програми ЄС та Оеср Sigma.

Також Мін'юст та урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики повинні до 1 вересня 2014 р. розробити законопроект щодо встановлення ефективних інструментів запобігання, виявлення та врегулювання конфлікту інтересів в діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, здійснення фінансового контролю за їх майновим станом, а також законопроект щодо усунення можливості для осіб, які вчинили корупційні злочини, бути звільненими від відповідальності та покарання, зокрема з передачею на поруки, у зв'язку з дійовим каяттям, випробуванням.

Крім того, до 1 жовтня 2014 р. Мін'юст має підготувати проект закону щодо порядку проведення перевірки на доброчесність осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Крім того, Мін'юст, МВС, Мінрегіон та урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики повинні до 1 вересня 2014 р. повинні розробити проекти законів "Про судоустрій і статус суддів (нова редакція)".щ одо позачергової переатестації усіх суддів, "Про органи внутрішніх справ", "Про Державне бюро розслідувань" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів".

Також Мін'юст, Укрдержреєстр та Держфінмоніторинг повинні до 1 серпня 2014 р. зробити законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів".