ua en ru

Кабмін затвердив перелік ліків для закупівлі міжнародними організаціями

Кабмін затвердив перелік ліків для закупівлі міжнародними організаціями Фото: уряд схвалив перелік ліків для закупівлі міжнародними організаціями

Рішення було прийнято в ході засідання уряду

Кабінет міністрів затвердив перелік ліків для закупівлі міжнародними організаціями, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідне рішення було прийнято в ході засідання уряду.


Так, документом передбачається визначення на законодавчому рівні переліку лікарських засобів і медичних виробів і їх кількість, які будуть закуповуватися на підставі письмових домовленостей (меморандуму, угоди, базової угоди, договору, контракту і т.д.) із закупівлі зі спеціалізованими організаціями.

Підкреслюється, що проект постанови передбачає затвердження переліку тільки по тих напрямках бюджетного фінансування, по яким вже зібрано потребу.

Відзначається, що фінансування буде здійснюватися в рамках бюджетної програми "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру" і не вимагає додаткових фінвитрат з держбюджету.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я планувало почати закупівлю препаратів за допомогою міжнародних організацій за гроші держбюджету-2016. Так, відомство готує договори для підписання з цими структурами. Зазначалося, що закупівлі можуть початися тільки після того, як остаточне рішення з цього приводу прийме Кабмін.