ua en ru

Кабмін затвердив делегацію на переговори щодо виробництва літаків АН-124 "Руслан"

На засіданні Кабінету міністрів України вчора, 21 серпня 2013 р., було затверджено розпорядження про делегацію для участі у переговорах щодо підготовки проекту "Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про реалізацію та заходи державної підтримки відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-124 з двигунами Д-18Т та їх модифікаціями". Про це повідомляє прес-служба українського уряду.

Зокрема, головою делегації призначено міністра промислової політики України Михайла Короленка. До складу делегації увійшли також представники Мінпромполітики України, Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном, Міністерства закордонних справ України, Міністерства юстиції України, Кабінету міністрів України, ПАТ "Мотор Січ" та ДП "Антонов".

Підписання документів щодо спільного українсько-російського підприємства з виробництва літаків "Руслан" планується у вересні-жовтні 2013 р. під час засідання українсько-російського комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії, яке пройде під головуванням прем'єр-міністрів України та Росії Миколи Азарова і Дмитра Медведєва. Домовленість про це була досягнута під час українсько-російської зустрічі на рівні керівників Урядів двох країн 12 липня 2013 р. у м. Сочі.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін заявив, що переговори щодо спільного українсько-російського виробництва літаків "Руслан" проходять дуже складно і не виключив, що Росія може відмовитися від цього проекту.