ua en ru

Кабмін уточнив обов'язки Держфінмоніторингу та Мінфіну в боротьбі з фінансуванням тероризму

Кабмін уточнив обов'язки Держфінмоніторингу та Мінфіну в боротьбі з фінансуванням тероризму Фото: Кабінет міністрів України

Також уточнено обов'язки у сфері боротьби з розповсюдженням зброї масового ураження та відмиванням грошей

Кабінет міністрів України уточнив повноваження Державної служби фінансового моніторингу (Держфінмоніторинг) і Міністерства фінансів у сфері боротьби з відмиванням грошей, фінансуванням тероризму та розповсюдження зброї масового ураження. Відповідна постанова уряду №510 від 17 липня 2015 р. оприлюднене на сайті Кабміну.

Кабмін встановив, що перелік держав (територій), які не виконують або неналежним чином виконують рекомендації міжнародних, міжурядових організацій, що здійснюють діяльність у сфері боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення, формується Державною службою фінансового моніторингу та затверджується Міністерством фінансів.

Крім того, держави або території включаються до такого переліку на основі висновків групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF), міжнародних, міжурядових організацій з протидії відмиванню доходів, фінансування тероризму або розповсюдження зброї масового знищення.

Також Кабмін скасував свою постанову від 25 серпня 2010 року № 765 "Про порядок визначення країн (територій), які не виконують або неналежним чином виконують рекомендації міжнародних, міжурядових організацій, що здійснюють діяльність у сфері боротьби з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму".

Нагадаємо, постановою від 25 серпня 2010 р. № 765 Кабмін затвердив порядок визначення країн, які не виконують рекомендації по боротьбі з легалізацією доходів і фінансуванням тероризму.