ua en ru

Кабмін затвердив порядок визначення країн, що не виконують рекомендацій щодо боротьби з легалізацією доходів і фінансування тероризму

Кабінет міністрів України затвердив порядок визначення країн, що не виконують рекомендацій щодо боротьби з легалізацією доходів і фінансування тероризму. Відповідна постанова від 25 серпня 2010 р. №765 опублікована на урядовому сайті.
Відповідно до постанови перелік країн (територій), що не виконують чи неналежним чином виконують рекомендації міжнародних, міжурядових організацій, що здійснюють діяльність у сфері боротьби з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму, формується та після погодження на засіданні відповідного урядового комітету затверджується Державним комітетом фінансового моніторингу.
До зазначеного переліку включаються країни (території) на основі висновків Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF), міжнародних, міжурядових організацій, діяльність яких спрямована на протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.