ua en ru

Кабмін встановив стартову ціну 45% акцій "Крименерго" на рівні 246 млн грн

Розпорядженням № 116-р від 5 березня 2012 р. Кабінет міністрів України встановив стартову ціну 45%-го держпакету акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Крименерго" на рівні 246 млн грн. Відповідне розпорядження опубліковане на сайті уряду.

Номінальна вартість встановлена на рівні 19,45 млн грн.

Згідно з розпорядженням, потенційний покупець повинен забезпечити досягнення фактичних технологічних втрат електроенергії на рік не вище нормативних, починаючи з 2014 р.; модернізацію та будівництво електричних мереж та обладнання; недопущення утворення простроченої заборгованості товариства перед працівниками із заробітної плати та інших виплат, недопущення звільнення працівників товариства з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу (за деякими винятками) протягом шести місяців від дати переходу до покупця права власності на пакет акцій тощо.

Нагадаємо, Фонд державного майна України (ФДМУ) у 2012 р. продовжить приватизацію енергетичних компаній. 25 січня повідомлялося, що 45% акцій "Крименерго" було списано з рахунку НАК "Енергетична компанія України" та зараховано на рахунок ФДМУ. На рахунку НАК "Енергетична компанія України" залишився держпакет акцій "Крименерго" у розмірі 25% статутного фонду. Статутний фонд "Крименерго" становить 43 млн 241,88 тис грн.

Зазначимо, 21 грудня 2011 р. Кабінет міністрів прийняв постанову, якою продовжив терміни продажу енергетичних компаній до кінця 2012 р. В уряді впевнені, що приватизація українських енергетичних компаній дозволить залучити в сектор багатомільярдні приватні інвестиції, в яких вони так потребують.

В державний бюджет України в 2011 р. від приватизації державних об'єктів надійшло 11,5 млрд грн. У січні 2012 р. - 2,5 млрд грн. Кабінет міністрів України планує рівень надходжень у держбюджет 2012 р. від приватизації держмайна на рівні не менш 10 млрд грн.