ua en ru

Кабмін установив, що закупівля робіт з утилізації ракет, боєприпасів і вибухових речовин здійснюється у підприємства "Шосткинський казенний завод "Зірка"

Кабінет міністрів постановив установити, що відповідно до пункту 6 положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 17 жовтня 2008 р. № 921, закупівля робіт з утилізації ракет, боєприпасів і вибухових речовин здійснюється у підприємства "Шосткинський казенний завод "Зірка" за процедурою закупівлі в одного учасника без погодження з Міністерством економіки.

Міністерству оборони треба передати підприємству для утилізації непридатні та надлишкові боєприпаси згідно із затвердженим переліком боєприпасів, що підлягають утилізації, на підставі заявок підприємства.

Дозволити Шосткинському казенному заводу "Зірка" використовувати передані для утилізації боєприпаси, тару та елементи боєприпасів для виконання робіт з їх відновлення (ремонту) згідно з відповідними висновками державного підприємства "Науково-дослідний інститут хімічних продуктів".

Оцінка зазначених боєприпасів та їх елементів проводиться відповідно до методики визначення залишкової вартості майна Збройних сил України та інших військових формувань, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 29 травня 1998 р. № 759.

Підприємству надаються повноваження щодо реалізації продуктів утилізації боєприпасів, що передаються.

Кошти, отримані від реалізації продуктів утилізації боєприпасів, крім витрат підприємства, пов'язаних з їх утилізацією, зараховуються до державного бюджету та використовуються на потреби Збройних сил.