ua en ru

Уряд вдосконалив систему надання послуг з аварійно-рятувального обслуговування

Уряд вдосконалив систему надання послуг з аварійно-рятувального обслуговування Фото: Кабінет міністрів України

Відповідна постанова забезпечить доступність та конкуренцію на ринку цих послуг

Кабінет міністрів України змінив механізм аварійно-рятувального обслуговування суб’єктів з великим ризиком небезпеки. Відповідна постанова, розроблена Міністерством внутрішніх справ України, була підтримана урядом 11 січня на засіданні, передає прес-служба Кабміну.

Так, замголови МВС Сергій Яровий зазначив, що акт розроблено відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту населення та погоджено з відповідними міністерствами та відомствами.

За його словами, на сьогодні усе аварійно-технічне обслуговування об’єктів та територій здійснювалося виключно державними аварійно-рятувальними службами. Однак зазначена постанова затверджує абсолютно нові механізми обслуговування.

"Новий порядок передбачає, що у разі відсутності на об’єкті власної аварійно-рятувальної служби обслуговування такого об’єкта буде здійснюватися на договірній основі іншими аварійно-рятувальними службами", - повідомив Яровий.

Він додав, що об’єкти, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, обслуговуватимуться і надалі державними аварійно-рятувальними службами.

На думку Ярового, постанова дозволить вдосконалити систему надання послуг з аварійно-рятувального обслуговування, а також забезпечить доступність та конкуренцію на ринку цих послуг.

"Це сприятиме зменшенню можливого виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах з підвищеним рівнем небезпеки", - наголосив замголови МВС.

Реалізація зазначеного акта не потребує додаткових витрат з державного бюджету.

Нагадаємо, Кабмін затвердив план заходів, спрямованих на реалізацію деяких принципів державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.