ua en ru

Кабмін врегулював питання виплат переселенцям, - Рева

Кабмін врегулював питання виплат переселенцям, - Рева Фото: міністр соціальної політики України Андрій Рева

Предмет регулювання постанов №637 і №509 стосується внутрішньо переміщених осіб, які переїхали на територію, підконтрольну Україні

Кабінет міністрів України врегулював питання своєчасного забезпечення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, 8 червня 2016 року до постанови №509 від 1 жовтня 2014 року було внесено зміни, якими регулюється своєчасне отримання пенсій та інших соціальних виплат переселенцями з Донбасу й Криму та відміняється проставлення відмітки Міграційної служби. Сама довідка набуває статусу безстрокової.


"Постанова №637 врегульовує питання призначень і виплат соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам. До змін у постановах №509 і №637 виплати були прив’язані до місця реєстрації ВПО, і кожні шість місяців потрібно було підтверджувати цю реєстрацію. Без штампу Міграційної служби довідка ВПО була не дійсна...Наголошую, що предмет регулювання постанов №637 і №509 стосується внутрішньо переміщених осіб, які переїхали на територію, підконтрольну Україні", - повідомив він.

На думку Реви, виплата пенсій і соцвиплат на окупованих територіях - це компетенція вищого, ніж Міністерство соціальної політики України, міждержавного рівня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області реально проживає 250 тис. переселенців.