ua en ru

Кабмін врегулював діяльність Нацполіції щодо протидії незаконному обігу наркотиків

Кабмін врегулював діяльність Нацполіції щодо протидії незаконному обігу наркотиків Фото: Кабінет міністрів України

Відповідні зміни були розроблені на виконання закону "Про Національну поліцію"

Кабінет міністрів України нормативно врегулював діяльність Національної поліції України щодо протидії незаконному обігу наркотиків. Про це свідчить відповідна постанова уряду №150 від 2 березня 2016 року, опублікована на сайті Кабміну.

"Кабінет Міністрів України вніс зміни до деяких урядових постанов, які регулюють правовідносини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на території держави. Прийняття запропонованих змін забезпечить виконання Національною поліцією функцій, які раніше були покладені на органи внутрішніх справ", - підкреслюється в повідомленні прес-служби уряду.

Зокрема, йдеться про діяльність, пов'язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, у тому числі недопущення витоку їх у незаконний обіг. Так, зміни стосуються участі поліцейських у таких сферах, як перевезення та зберігання наркотиків, використання об'єктів та приміщень, де зберігаються наркотики. Законодавче врегулювання зазначених функцій, у тому числі щодо надання дозволу на використання об'єктів, де зберігаються наркотики, дозволить суб'єктам господарської діяльності реалізувати своє право отримати відповідну ліцензію та сприятиме їх подальшій роботі в правовому полі.

Відповідні зміни були розроблені на виконання закону "Про Національну поліцію" та ст. 11 Закону України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори".

Нагадаємо, 2 вересня 2015 року Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення Національної поліції - центрального органу виконавчої влади, який підпорядковується Міністерству внутрішніх справ України.