ua en ru

Кабмін України постановив здійснити виплату недоотриманої за січень-квітень 2010 р. суми пенсії у травні та червні ц.р.

Кабмін України постановив здійснити виплату пенсії та державної соціальної допомоги за січень-квітень 2010 р. у зв'язку з прийняттям закону України "Про державний бюджет України на 2010 р.". Про це йдеться у постанові Кабміну України № 336 від 12 травня 2010 р.

"Здійснити виплату недоотриманої за січень-квітень 2010 р. суми пенсії, щомісячного довічного грошового утримання, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам у зв'язку з перерахуванням їх розмірів згідно з постановою Кабінету міністрів України від 5 травня 2010 р. №331 "Деякі питання реалізації закону України "Про державний бюджет України на 2010 р." у травні - за січень і лютий, у червні - за березень і квітень цього року», - йдеться в постанові.

Кабмін також постановив здійснити виплату недоотриманої за січень-квітень 2010 р. суми державної соціальної допомоги на догляд, допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, державної допомоги сім'ям з дітьми та тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях, щомісячної грошової допомоги малозабезпеченій особі, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним, компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, у зв'язку з перерахуванням їх розмірів відповідно до ст.45 і 52 закону України "Про державний бюджет України на 2010 р." у травні - за січень і лютий, у червні - за березень і квітень цього року.

У разі призначення починаючи з травня 2010 р. державної допомоги, розмір якої визначається з урахуванням сукупного доходу сім'ї, виплачені відповідно до цієї постанови недоотримані за січень-квітень 2010 р. суми пенсії та державної соціальної допомоги ураховуються до доходу сім'ї у тому місяці, в якому проведено їх виплату.