ua en ru

Кабмін створив робочу групу з врегулювання проблем україно-російського торговельно-економічного співробітництва

Прем'єр-міністр України Микола Азаров створив робочу групу з розробки проблемних питань російсько-української торговельно-економічної співпраці. Очолив її віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров створив робочу групу з розробки проблемних питань російсько-української торговельно-економічної співпраці. Очолив її віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Робоча група почала працювати негайно.

За дорученням Азарова робоча група повинна до 19 серпня внести на розгляд Кабінету Міністрів України узгоджені пропозиції щодо врегулювання з Російською Федерацією проблемних питань, які утворилися в торговельно-економічній сфері.

До складу групи входять Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов і Міністр промислової політики Михайло Короленко, перший заступник Міністра доходів і зборів Степан Дериволков, а також урядовий уповноважений з питань співпраці з РФ, країнами СНД і Євразійського економічного співробітництва Валерій Мунтіян і представник уряду в Колегії ЄврАзЕС Віктор Суслов. Візьме участь у роботі міжвідомчої групи і заступник Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

Зазначимо, зараз між Україною і Росією йде якщо не торговельна війна, то щось подібне. Днями Федерація роботодавців України, очолювана українським бізнесменом Дмитром Фірташем, заявила, що Митна служба Росії з 14 серпня включила в перелік "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично блокує весь український імпорт.

У російському уряді і митній службі запевняють, що ніякої політики в цьому немає. У свою чергу, Федерація роботодавців України показала документ про заборону імпорту українських товарів.

Керівники українських підприємств, зокрема, "Турбоатому", "Метінвесту" і ін., говорять про більш тривалі перевірки української продукції, що поставляється в Росію.

Азаров спочатку заявив, що проблеми у торговельних відносинах з Росією пов'язані з утворенням та структуруванням Митного союзу, а також різницею в підходах. Але вчора ввечері Україна заборонила імпорт кормів і зерна з Сибірського, Північно-Кавказького та Південного Федеральних округів Росії через поширення захворювання тварин ящуром на цих територіях. Експерти побачили в цьому відповідь на дії Росії.