ua en ru

Кабмін створив Морську пошуково-рятувальну службу

Кабінет міністрів України своїм розпорядженням № 1544 від 20 жовтня 2011 р. Про забезпечення системи пошуку і рятування на морі". Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури Україні.
Мета створення служби - забезпечення належного функціонування системи пошуку і рятування на морі.
знову Морська пошуково-рятувальна служба стане єдиним підприємством, на яке покладаються всі функції щодо забезпечення пошуку і рятування на морі.
Основне завдання служби - організаційно-технічне забезпечення сталого функціонування і подальшого розвитку національної системи пошуку і рятування в морському пошуково-рятувальному районі України.Площа останнього становить близько 137 тис. 258 квадратних кілометрів - це близько 1 / 3 всієї площі території держави.
Служба створюється у формі казенного підприємства, належати до сфери управління Мінінфраструктури і утримуватися за рахунок перерозподілу надходжень від портових зборів, зокрема, корабельного збору.
Функціонування в Україну Морський пошуково-рятувальної служби значно підвищить ефективність проведення операцій по постійному несення аварійно-рятувальної готовності для надання допомоги людям і об'єктам, які зазнали лиха на морі; пошуку та рятування людей, надання їм першої невідкладної допомоги та евакуації на берег; рятування в море суден, які страждають лиха; проведення аварійних підводно-технічних (водолазних) заходів.