ua en ru

Кабмін зберіг виплату винагороди учасникам АТО, які перебувають на лікуванні з пораненнями

Кабінет міністрів України зберіг виплату грошової винагороди у розміні 100% від зарплати учасникам антитерористичної операції, які перебувають на стаціонарному лікуванні з пораненнями.

Кабінет міністрів України зберіг виплату грошової винагороди у розміні 100% від зарплати учасникам антитерористичної операції, які перебувають на стаціонарному лікуванні з пораненнями. Про це йдеться у постанові уряду № 417 від 10 вересня 2014 р.

Так, Кабмін вніс доповнення до пункту 2 постанови Кабінету міністрів України від 4 червня 2014 р. № 158 такого змісту: "Виплата винагороди здійснюється також під час перебування на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я у зв'язку з пораненнями (контузіями, травмами, каліцтвами), отриманими під час участі у зазначених операціях і заходах".

Нагадаємо, згідно цією з постановою, за безпосередню участь в антитерористичних операціях, здійсненні заходів із забезпечення правопорядку на державному кордоні, відбиття збройного нападу на об'єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільнення цих об'єктів у разі захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою військовослужбовцям, у тому числі строкової військової служби, особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, водіям автотранспортних засобів Національної гвардії і Державної прикордонної служби починаючи з 1 травня 2014 р. виплачується винагорода в розмірі 100% місячного грошового забезпечення та заробітної плати, але не менш ніж 3 тис. грн у розрахунку на місяць.