ua en ru

Кабмін не погодив проекти фінпланів усіх дочірніх компаній "Нафтогаз України"

Кабмін не погодив проекти фінпланів усіх дочірніх компаній "Нафтогаз України" Фото: Кабмін не погодив фінплани всіх "дочок" НАКу (РБК-Україна)

Урядовий комітет відхилив фінплани "Укргазвидобування", "Укртранснафти", "Укртрансгазу"

Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку ПЕК, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності на своєму засіданні не погодив проекти фінансових планів на 2017 рік всіх трьох дочірніх компаній НАК "Нафтогаз України". Про це РБК-Україна повідомило джерело в Кабінеті міністрів України, який брав участь у засіданні комітету.

За його словами, комітет не погодив фінплани не тільки ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укртранснафти", але і ще однієї "дочки" "Нафтогаз України" - ПАТ "Укртрансгаз".

Згідно з проектом фінансового плану "Укргазвидобування", копію якого має в своєму розпорядженні РБК-Україна, в 2017 році компанія планувала видобуток природного газу на рівні 15 млрд кубометрів, нафти і конденсату – 432 тис. тонн, переробку сировини на потужностях Щебелинского відділення – майже 566 тис. тонн. Бурові роботи заплановані в обсязі майже 346 тис. м.

Завершити рік компанія планувала з прибутком в 24,8 млрд гривень і доходом в 78 млрд гривень. У пояснювальній записці до документа зазначається, що дохід "Укргазвидобування" планувало з урахуванням середньоринкової ціни в 5,08 тис. гривень за тис. кубометрів (без ПДВ). Тобто, компанія розраховувала фінпоказники, грунтуючись на тому, що згідно з покладеними на "Нафтогаз України" спецобязательствам з постачання газу населенню, ціна реалізації для "Укргазвидобування" з січня по вересень – 4849 гривень за тис. кубометрів, а з жовтня – 5760 гривень (без ПДВ). Ці показники були закладені у фінплан "Нафтогаз України", який Кабінет міністрів не затвердив.

Не погодив урядовий комітет сьогодні і проект фінплану "Укртранснафти", яким передбачалося, що компанія завершить цей рік з прибутком в 4,4 млрд гривень.

Нагадаємо, "Нафтогазу" дали місяць на перерахунок фінплану на 2017 рік.