ua en ru

"Нафтогазу" дали місяць на перерахунок фінплану на 2017 рік

"Нафтогазу" дали місяць на перерахунок фінплану на 2017 рік Фото: "Нафтогаз" зобов'язали перерахувати фінплан (minenergo.com.ua)

Сам план Кабмін затвердив своїм розпорядженням

Кабінет міністрів прийняв розпорядження №488-р, яким затвердив ухвалений вчора на засіданні Кабінету міністрів фінансовий план НАК "Нафтогаз України" на 2017 рік. Відповідний документ опублікований на сайті уряду.

При цьому у розпорядженні зазначається, що до нього додається сам фінансовий план, який, однак, не оприлюднив Кабмін.

Нагадаємо, вчора на своєму засіданні уряд розглянув проект фінплану, в якому зазначалося, що ціна газу внутрішнього видобутку в четвертому кварталі року повинна збільшиться на 19% і з 1 жовтня скласти 5706 гривень за тис. кубометрів (без ПДВ). А для абонентів, які підпадають під дію режиму спецобов`язків (населення, релігійні організації, теплокомуненерго), вартість реалізації газу - 5873 гривень за тис. кубометрів.

Кабмін одноголосно підтримав головний фінансовий документ газової монополії, але з зауваженнями першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку Степана Кубіва. Як повідомляло РБК-Україна, він просив членів уряду затвердити фінплан, але при цьому "скоригувати показники доходній частині фінплану на 2017 рік у відповідність з діючими цінами на 1 квітня 2017 року і подати їх на розгляд Кабміну". Тобто, фінплан повинен бути перерахований у відповідності з ціною газу для споживачів, які підпадають під режим спецобов`язків НАКу, яка діє зараз - 4942 гривень за тис. кубометрів.

У розпорядженні, опублікованому урядом, зауваження Кубіва не значаться. Джерело РБК-Україна у Кабміні пояснило, що розпорядженням затверджено фінплан в редакції "Нафтогаз України", що передбачає зростання ціни газу в 4 кварталі на 19%. Але при цьому співрозмовник зазначив, що Нак дається місяць на перерахунок показників за діючою нині ціною.