ua en ru

Україна підписала угоду про умови приєднання до континентальної енергомережі Європи

Україна підписала угоду про умови приєднання до континентальної енергомережі Європи Фото: "Укренерго"

Україна реформує енергосистему у відповідності з європейськими стандартами

Сьогодні, 28 червня 2017 року, на Асамблеї об'єднання європейський операторів енергоринку ENTSO-E національний системний оператор магістральних мереж НЕК "Укренерго" підписав договір про умови приєднання України до європейської енергосистеми. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор з комунікацій "Укренерго" Михайло Бно-Айріян.

"Угода про умови приєднання української енергетичної системи до ENTSO-E підписана сьогодні в Брюсселі. Попереду багато роботи, але тепер наша мета на євроінтеграцію закріплена в чіткій угоді з чіткими дедлайнами", - зазначив Бно-Айріян.

Підписали!!!! Угода про приєднання української енергетичної системи до ENTSO-E підписана сьогодні в Брюсселі!!! Попереду...

Опубліковано Mykhailo Bno-Airiian 28 червня 2017 р.

Поки умови договору не розголошуються. Раніше повідомлялося, що договір буде діяти до 2025 року. Протягом цього часу Україна повинна виконати зобов'язання та привести енергосистему у відповідність з європейськими стандартами. Потім ще рік енергосистема повинна продемонструвати стабільну роботу в ізольованому від Росії та Білорусі режимі, з якими з'єднана українська енергосистема.

У свою чергу, глава "Укренерго" Всеволод Ковальчук розповів подробиці договору.

"Ми стаємо на шлях, з якого Україна не має схибити...Проект Дорожньої карти вже розроблено, всі вимоги до модернізації нашої енергосистеми містяться в угоді. Приєднання разом з впровадженням нового закону про ринок електроенергії дозволить об'єднати ринки з сусідніми країнами, дасть справжню конкуренцію, переможе монополії", - зазначив він.

Подарунок до Дня Конституції України! Вперше Україна подала заявку на приєднання до енергетичної системи Європи ще 2006...

Опубліковано Vsevolod Kovalchuk 28 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Ковальчук розповів, як забезпечується електроенергією підконтрольна частина Луганської області.